GRUNDEJERFORENINGEN HEGNSTRUPGÅRD

  

Referat af Generalforsamling onsdag d. 25.11.2015, kl. 20.00 i Sejlklubben  Esrum Sø’s lokaler Sørupvej 1 A   

 

  1. Valg af dirigent. Børge Østergård blev enstemmigt valgt, og dirigenten konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indkaldt.
  2. Formandens beretning blev fremsat for generalforsamlingen (omstående på dette referat). Beretningen blev godkendt.
  3. Kassereren fremlagde det reviderede regnskab: Regnskabet udviser et underskud på 1.410 kr, dog mindre end budgetteret. Regnskabet blev godkendt. Regnskabet kan findes på foreningens hjemmeside www.hegnstrupgaard.dk
  4. Fastsættelse af kontingent. Kontingentet foreslås af bestyrelsen uændret 300 kr. Dette blev godkendt.
  5. Forslag fra bestyrelsen:
    1. Skal flisordningen fortsætte eller ændres til afhentning af haveaffald? Der var en diskussion om værdien af ordningen hvor generalforsamlingen var af den samlede opfattelse, at ordningen er værdifuld for medlemmerne, selv om ikke alle benytter den hvert år. Der er årligt 20-30 husstande, der benytter den, og ikke nødvendigvis de samme hvert år. Generalforsamlingen pålagde bestyrelsen at undersøge, om man evt. kan nedbringe omkostningen, der har været stort set uændret de sidste mange år.
    2. Forslag om fælles grillarrangement i sensommeren 2016. Der var opbakning til at nedsætte et lille festudvalg og anvende nogle få 1000 kr på at skabe rammerne for en hyggelig fælles grillaften for interesserede medlemmer.
    3. Udbedring af passagen mellem Poppelvej og Lindevej. Bestyrelsen har fået nogle henvendelser omkring passagens stand, med ønske om at få gennemført en udbedring. Passagen er privatejet men med almindelig adgangsret. I princippet påhviler vedligeholdelsespligten ejeren, som efter foreningens oplysninger er et dødsbo uden synderlig interesse i matriklen. Bestyrelsen har indhentet et enkelt tilbud fra en lokal gartner. Tilbuddet lyder på ca. kr 21.000 + moms for fjernelse af asfalt og etablering af s x 50 cm fliser i passagens længde (ca 40 meter). Ved afstemning (15 for, 3 i mod) blev det afgjort, at bestyrelsen arbejder mod at få igangsat istandsættelsen inden for de økonomiske rammer i det indhentede tilbud. Det bemærkes, at foreningen har midlerne til det fra egenkapitalen.
    4. Ole Bergmann var inviteret til at præsentere det forslag som SF har stillet til kommunen omkring dobbeltretning af cykelstien langs Hillerødvejen fra Skovsvinget mod Fredensborg, samt ensretning af Skovsvinget i indadgående retning. Det udløste en bredere diskussion om trafikforhold i Sørup. Bestyrelsen arbejder videre med de fremsatte idéer om f.eks. skiltning, flere fartbegrænsninger, samarbejde med golfklubben m.m. I den vejledende tilkendegivelse af opbakningen til forslaget om ensretning, var der ca 2/3 imod og 1/3 for forslaget.  
  6. Evt. indkomne forslag: Ingen forslag er modtaget.
  7. Valg til bestyrelsen: Andreas Obel Jørgensen ønskede ikke genvalg. Som nyt bestyrelsesmedlem valgtes Hans Tapper.

Der skal hvert år ske valg af to suppleanter. Bettina Cronquist og Karin Bodelund valgtes.

  1. Valg af to revisorer og revisorsuppleant. Børge Østergaard blev genvalgt. Som ny revisor valgtes Bo Schiermer Nielsen. Som revisorsuppleant valgtes Heinz Gerhard Nielsen
  2. Under Eventuelt blev der fremsat forslag om foreningen kunne se på at skabe rammer for bedre internet- og/eller TV forbindelser i området, samt en idé om at skabe en vejfond, der kunne give mulighed for at få forbedret og forskønnet asfalten på vejene i foreningens område. Bestyrelsen arbejder videre med forslagene.

  

Dirigent: Børge Østergaard (sign)

 

Formandens beretning 2015

Igen i år var foreningens hovedaktiviteten at arrangere fælles flisning i efteråret som knap halvdelen af medlemmerne benyttede sig af.

Bestyrelsen forsøgte sig med en rekrutteringsaktivitet i efteråret, der med 4 nye husstandes indmeldelse må betragtes som en succes. Med udgangen af året er der dermed 54 husstande, der er medlemmer, af i alt 74 mulige.

Formandens egen motivation for at gå mere aktivt ind i foreningen blev udløst af borgermødet i efteråret 2014, hvor 110 Sørupborgere mødte op for at diskutere trafik i Sørup, med særlig vægt på nedlæggelse af både rutebil og skolebus. Det blev i den forbindelse ganske klart, at kommunen er langt mere lydhør over for en gruppe af borgere, der sammen henvender sig med sager eller emner, end når enkelte borgere bringer noget op. Det er da også lykkedes os at få sat Sørups trafikale udfordringer på kommunens agenda i løbet af året. Konkret har det udløst, at Sørup er blevet indskrevet i kommunens cykelhandlingsplan med henblik på at få opgraderet cykelforholdene på Skovsvinget og Sørupvej – når kommunens økonomi og anlægsbudget i øvrigt tillader i det hele taget at implementere elementer i cykelhandlingsplanen.

Der har også været lagt energi i at få forvaltningen og lokalpolitikere i tale omkring den annoncerede lukning af den eneste busrute gennem Sørup, til stor gene for familier med skolesøgende børn, og ældre medborgere uden bil. Sammen med andre god kræfter i lokalområdet er det heldigvis lykkedes at få bevaret (og endda forbedret) busbetjeningen fra Sørup til Fredensborg Station og Fredensborg Skole i morgen- og eftermiddagstimerne med linie 374, samt få skabt timedrift til Fredensborg Station og Kokkedal Station ved en ”sløjfe” på linie 384.

Der har været kontakt til og møder med Vejdirektoratet, kommunen og erhvervsområdet ved Kratbjerg mhb. at få sat en forbedring af det farlige kryds Skovsvinget/Hillerødvejen/Kratbjerg på agendaen. Desværre har Vejdirektoratet indtil videre afvist at anlægge rundkørsel, eller blot at opgradere forholdene, med henvisning til de relativt få uheld med personskade, der er sket. Foreningen vil i samarbejde med erhvervsområdet Kratbjerg fortsætte arbejdet med at få gjort noget ved krydset, som vi betragter som en væsentlig ulempe for adgangen til og fra Sørup.

Sidst, men ikke mindst, har vi været i diskussion med kommunen om vedligeholdelse og udbedring af asfalten på Skovsvinget gennem skoven. Som de fleste er bekendt med, er asfalten i meget ringe stand og der forsvinder asfalt således at vejen bliver smallere og smallere – helt op til 70 cm på visse steder. Efter en længere dialog og fælles besigtigelse har kommunen nu indvilliget i, at pålægge dens asfaltentreprenør (Colas) at reparere de værst beskadigede områder i stedet for blot igen at lægge grus i siderne. En egentligt asfaltomlægning vil kræve etablering af en vejkasse i 30 cm dybde, og det er der ikke økonomi til. Asfalten er blot lagt oven på den gamle grusvej og vil derfor fortsat være problematisk.

http://dbastatic.dk/pictures/pictures/dd/bb/e9bd-061e-4683-a382-60a813eea53f.jpg?preset=vipgalleryprimary

Sørup, d. 25. november 2015

 

Bjørn Cronquist (sign)

Formand for Grundejerforeningen Hegnstrupgaard

 

 

OBS: INFORMATION OM AFBRÆNDING I BRÆNDEOVNE:

Bestyrelsen er blevet kontaktet af beboere i området, som er meget generet af allergiske reaktioner over for hvad der lugter som afbrænding af affaldstræ. Vi skal derfor henstille til, at der kun fyres med egentligt brænde i pejse og brændeovne, og gøre opmærksom på, at det kan være forbundet med en anseelig bødestraf at overtræde Affaldsbekendtgørelsens §50. Se evt. www.tinyurl.com/nejtilaffald